Efterskolernes Dag

Efterskolernes Dag er dagen, hvorpå du kan komme ind bag efterskolernes mure og opleve, hvordan hverdagen er som efterskoleelev. Efterskolerne byder dig velkommen sammen med deres elever, og der vil være planlagt et program, som kan omfatte alt lige fra at se skolens faciliteter til at stille nuværende efterskolelever spørgsmål til at få en smagsprøve på efterskolelivet for en kort stund. Dagen er ideel for dig, som er i tvivl om, hvorvidt du skal på efterskole eller ej, og dig der er i tvivl om valget af efterskole.

Efterskolernes Dag 2022

I 2022 finder Efterskolernes Dag sted søndag den 25. september kl. 13-17, og alle landets efterskoler holder åbent i dette tidsrum.

Program

Programmet for Efterskolernes Dag forløber sig kl. 13-17, og udformningen afhænger af den enkelte efterskole. Typisk vil der være mulighed for at gå frit rundt på skolen for at se faciliteterne, snakke med nuværende efterskoleelever, lærere, få en smagsprøve på linjefag, maden og i det hele taget mærke stemningen.

Huskeliste

Der er ingen obligatorisk huskeliste til Efterskolernes Dag, men du kan med fordel tage tøj, udstyr og/eller tilbehør med som har en relevans for det eller de linjefag, du overvejer. Det kan jo ske, at du pludselig får lyst til at spille på et instrument eller drible en håndbold i hallen de andre kommende efterskoleelever. Ellers husk dit gode humør, og sørg for at spids ører, når elever og lærere giver dig information.

Et indblik i efterskolelivet

Efterskolernes Dag giver dig et indblik i livet på en efterskole. På en efterskole bor du sammen med andre jævnaldrende på et værelse eller i en lejlighed, som er en del af skolen.

Der er i alt 243 efterskoler i Danmark, og hver efterskole er sin egen. Vælg mellem linjefag som håndbold, e-sport, ridning, friluftsliv, drama, iværksætteri, miljø og mange andre.

Skoleformen har rødder helt tilbage fra 1800-tallet, hvor Grundtvig markerede sig med sine tanker og idéer om menneskets dannelse. Siden dengang har efterskolefænomenet taget fart, og i dag er der intet mindre end 31.745 efterskoleelever – og tallet stiger for hvert år, der går.

Forside > Videnscenter > Forældre > Efterskolernes Dag