Hvad
  • Ridning
Hvor

Efterskolernes Aften

Efterskolernes Aften er en tilbagevendende begivenhed, som giver kommende elever og deres forældre mulighed for at få et indblik i efterskolelivet.

Dato

Efterskolernes Dag finder sted onsdag den 12. januar kl. 18-21 i 2022, og alle landets efterskoler holder åbent i dette tidsrum.

Program

Hver efterskole har sit helt eget program, men typisk vil skolerne byde alle fremmødte velkommen, hvorefter eleverne giver rundvisninger og i den forbindelse, vil der muligvis være mulighed for at afprøve skolens linjefags-faciliteter. Hos musikefterskoler vil der være små koncerter, mens der ved sportsefterskoler vil være mulighed for at snøre fodboldskoene og spille med andre unge, som overvejer efterskolelivet.

Typisk vil der også være lidt til ganen i form af kage, kaffe, the, brød og pålæg. Lærerne står klar til at tage en snak om den boglige undervisning og linjefagsundervisningen.

Huskeliste

Det kan ske, at nogle efterskoler anbefaler, at tage noget bestemt udstyr med, men ellers er der ingen obligatorisk huskeliste. Dog kan du med fordel tage et kig på efterskolens hjemmeside eller kontakte dem via mail eller telefon for at høre, om man bør tage noget særligt med på aftenen.

De bedste råd til kommende efterskoleelever (fra tidligere elever)

“Tag til et åbent hus arrangement. Efterskolerne vil gøre deres bedste for at vise deres efterskoler frem, og det er kun en fordel for dig. Efterskolernes Aften er en oplagt mulighed for at opleve livet på en efterskole, mærke stemningen og danne sig et indtryk af livsstilen.”

“Eleverne og lærerne står klar til at svare på spørgsmål, så vær ikke blev for at snakke med dem. Du vil hurtigt finde ud af, at du kan få svar på det meste og blive afklaret.”

“Lad være med at besøge de samme efterskoler som dine venner. At gå på efterskole er en dannelsesrejse, og derfor bør venner og bekendte ikke definere den efterskole, du ender med at vælge”

Et indblik i efterskolelivet

Kom til Efterskolernes Aften og oplev livet på en efterskole. Få hele sanseindtrykket og bliv afklaret med dig selv, om efterskole er noget for dig. Mød andre kommende efterskoleelever, snak med nuværende elever og lærere, og se skolens faciliteter.

Der er i alt 243 efterskoler i Danmark, og de rummer mere end 31.000 unge. I dag er det ikke længere de gængse linjefag som gymnastik og musik, der eksisterer, der er noget til enhver smag. Alt lige fra friluftsliv til eSport til keramik.