Udstyret skal være i top

Livet i naturen er krævende, såvel er livet på pisterne, på skovbunden, i østersøen; barske vejrforhold og skiftende temperaturer er opskriften på slid. Udstyret skal være i orden, det skal holde et helt efterskoleliv igennem. Om det skal bruges på kanoture op ad karup å, overlevelsesture i de Norske fjelde, på pisterne i minusgrader i Østrig, så er udendørslivet en hobby der kræver slidstærkt udstyr.

Mange efterskoler er gode til at guide eleverne med hensigtsmæssige udstyrslister der henviser til diverse forslag til jakker, støvler, sokker, bukser, handsker, rygsække, madpakker, soveposer og så videre. Listen med udstyr er lang, og det kan være utroligt uoverskueligt som forældre, såvel som elev, at skulle navigere i hvilket udstyr er nødvendigt for et efterskoleophold med fokus på udelivet. Det kan være svært at finde ud af hvor mange penge man skal ofre på windbreakeren, hvilken sovepose der kan holde til frosten og varmen, hvilke støvler der er stødabsorberende og samtidig svedafledene. Hjælpen er altid at finde i de erfarne undervisere, men også på hjemmesider som aktivvinter.dk, der er forhandlere og eksperter indenfor skisportsudstyret, og det generelle udstyr der skal bruges i det kolde norden. Alt lige fra softshell jakker, til hele skisæt er til at finde her. Man går aldrig galt i byen ved at lytte til de erfarne; forhandleren der ved hvad han eller hun snakker om. Som selv dyrker sporten og tester produkterne, mærker dem, bruger dem og slider på dem.

Oftest er man interesseret i at købe det bedste udstyr første gang, så man ikke skal udskifte de udtrådte vinterstøvler efter hver eneste, krævende og iskolde skitur; derfor er det også vigtigt, at man ikke blot stryger til det første og det billigste. Pengene er ofte givet godt ud, hvis man vælger autoriserede forhandlere, som eksempelvis aktivvinter.dk, eller henvender sig til sin underviser; de har altid et godt råd oppe i ærmet til lige præcis hvilken jakke du skal købe dig, inden i tager afsted på den årlige skitur.