Tag på efterskoleophold i USA

Når man når dertil i livet hvor man kan se at grundskolen i Danmark begynder at lakke mod ende, så kan det for mange virke interessant at stikke hovedet lidt ind i nogle mere eventyrlige rammer i stedet for at være hjemme under trygge vinger. Her er efterskolelivet i høj kurs for mange unge, men har du overvejet om efterskolen skal foregå andre steder end i Danmark?

Tag på eventyr i de sidste år af din grundskole

Når man er igennem konfirmationsalderen og man begynder at kunne se at det er ved at være slut med de sidste klassetrin på folkeskoleprogrammet, så er det tid til at overveje hvad der skal ske fremadrettet. Mange unge tager på efterskole i de sidste par klassetrin og de fleste har endda haft skrevet sig op til en specifik efterskole allerede fra 5.-6. klasse, for at være sikker på at få en plads.

Desværre oplever mange unge at der hvor de egentlig troede de ville passe ind da de gik i 6. klasse sjældent, vil være det samme sted de vil passe ind i 9. klasse og det kan derfor virke helt forkert at drage afsted på den tiltænkte efterskole. Men her er der råd for dig der heller ikke magter at være hjemme i familiens skød efter hver skoledag. USA tager nemlig gladelig imod studerende fra andre lande.

Hvis du kan se idéen med USA og efterskoleophold, så kan du hurtigt komme i klemme med systemets regler i forhold til rejse- og opholdstilladelser og hvor man normalt som turist skal ansøge om et esta til USA, så skal du som studerende have dig et visum i stedet.

Lad forældrene synke din gode idé

Det er en god idé at dele dine tanker om et efterskoleophold med dine forældre og din studievejleder så hurtigt som det er muligt, så du er sikker på at det rent faktisk kan lade sig gøre for dig at komme afsted. Den sværeste del af dette kan ret sikkert blive forældrene, for det kan allerede virke meget voldsomt på en forælder at skulle undvære sit lille barn til en efterskole alene hvis det var i Danmark. Især hvis der er tale om den førstefødte.

At det pludselig kommer frem at du har gjort dig overvejelser omkring at rejse på den anden side af Atlanten for at gå på efterskole, kan være noget dine forældre skal tygge lidt ekstra på. Tøv ikke men giv dem tid og vær derfor selv i god tid med dine overvejelser.

Din studievejleder kan guide dig

Når først du har snakket med dine forældre og de ser det som en spændende mulighed for dig, så vil det næste skridt være at tage fat i din studievejleder. Din studievejleder vil kunne guide dig igennem hele forløbet og støtte dig med svar på de spørgsmål der ellers kan være svære at finde svar på, på internettets søgemaskiner.

Du kan også sagtens tage en snak med din studievejleder inden dine forældre er kommet igennem tyggeprocessen, men det vil være nødvendigt for din studievejleder at have dine forældres accept før noget kan sættes endeligt i værk. Når først studievejleder og forældre er sat ind i dine fremtidsplaner, er det bare at komme i gang med at planlægge de praktiske ting der kan være ved sådan et ophold.

De praktiske ting når du rejser på skoleophold til USA

Som skrevet skal der søges om et visum i stedet for et ESTA, når du ønsker at opholde dig på et studieophold i USA. Der er forskellige former for visa, men dem kan du læse mere om på e-visa.dk og lignende sites.

Noget andet du skal have styr på, er dit pas. Normalt skal passet til en rejse til USA bare være gældende til og med din hjemrejsedag, men når der er tale om et skoleophold i USA som dansk statsborger, vil det være nødvendigt med et pas der er gyldigt i 6 måneder yderligere.

Du skal også have taget et nyt pasfoto, medmindre du har et pasfoto der ikke er ældre end de 6 måneder liggende. Dette foto og dit gyldige pas skal du bl.a. medbringe til det møde som du skal booke ved den amerikanske ambassade, hvor dit visum til skoleopholdet i USA vil blive lavet.

Hvis du er i tvivl om det mindste er det vigtigt at du spørger dig til råds hos enten dine forældre eller din studievejleder. Turen bliver helt sikkert bedst, når du kender svar på alle tænkelige spørgsmål.

10

Gør ligesom 400+ elever og forældre og tilmeld dig vores nyhedsbrev