Skisjov, er efterskole sjov

Det er ingen hemmelighed, at mange efterskoleelever ser frem til den årlige tur på pisterne – det er en tradition, at med efterskolelivet er der en forventning om en uge eller to, med sne under skiene og kold vind i håret. Efterskoleminder er noget helt specielt, og for mange er den årlige skitur en hjørnesten i deres hukommelse. De fleste efterskoler vælger ofte på det kraftigste at fremhæve med deres skitursdestinationer, og de forgange tures succes, når de skal reklamere for deres efterskole.

Ofte planlægges skituren i flæng med rejsebureauer, skiudstyrsforhandlere, professionelle skisportsudøvere og generelle eksperter inden for skisporten. Samarbejdet kunne eksempelvis være mellem og gennem fageksperter som skisport.dk. Det er i samarbejdet mellem efterskolerne og eksperterne indenfor skisportsoplevelser, at den succesfulde og lærerige skitur udføres.

Turen på ski er en oplevelse i sig selv, men det er hele oplevelsen der skaber minderne. Busturen til Norge, indtjekning på de kolde værelser, de tidlige morgener med varm kakao i koppen og puddersne under fødderne.

Skituren er ikke givet på forhånd; den skal selvfølgelig sammensættes og planlægges grundigt af de ansvarlige på efterskolen – men så sandelig også af eleverne. Ofte foregår der et stort planlægningsarbejde inden selve skituren; en lærerig process om ansvar og planlægning. Der er meget inspiration og vejledning at finde på nettet, eksempelvis på sider som skisport.dk, som udmærker sig i at videreformidle information, nyheder, succeshistorier osv. omkring skisportslivet. De giver blandt andet info om vejrforhold, færger til norge, skiferie i bus eller bil, leje af hotelanmeldelser af pister og skoler og meget, meget mere.

Derudover er mange efterskolelærere meget erfarne skiløbere, der både dyrker interessen professionelt såvel i deres fritid. Er du interesseret i at vide mere omkring efterskolernes skiture, er der massere af information og inspiration at finde på sider som skisport.dk.