Overvejer du en international efterskole?

Tag et år på international efterskole og få den fedeste oplevelse

Udvid dit ordforråd og prøv at lære andre kulture at kende. Dette ville du kunne opleve ved at tage på en Efterskole, hvor de enten har linjer der er internationalt inspireret eller har en efterskole, som også optager elever udenfor Danmarks grænser. Der er i Danmark flere og flere efterskoler, som tillægger linjer eller valgfag indenfor det internationale.

Få helt nye venner fra nær og fjern. Måske er du så heldig at nogle af dine nye bedste venner eller veninder kommer fra et helt andet land. Mange elever vil efter et år på de internationale linjer være styrket i et andet sprog. Derfor går de også styrket ind på en videregående uddannelse, hvor de dermed ville kunne bruge deres nye sprogkundskaber.

Hvad kan du forvente på en international linje?
De internationale efterskoler er meget forskellige. Nogle efterskoler tager det meget bogstavligt og gør linjerne engelsktalende, mens andre bruger linjerne som udgangspunkt i at rejse ud i verden. Derfor kan det være meget forskelligt fra efterskole til efterskole, hvordan din oplevelse med det internationale vil blive.

Alle de internationale efterskoler befinder sig i Danmark. Det er ikke muligt at tage på efterskole i udlandet, da efterskole er et dansk fænomen. Derfor er det primært andre unge fra udlandet, som drager mod Danmark for at få et år på Efterskole.
Det der er vigtigt hvis du gerne vil gå på en international efterskole er, at man ikke er bange for at skulle snakke et andet sprog end dansk. Her vil engelsk være det primære, som ville blive snakket, men man finder også efterskoler, hvor tysk kommer til at spille en stor rolle. Dette er især efterskoler som er beliggende i det sønderjyske.

Hvis du gerne vil introducere dine måske nye klassekammerater for dansk mad, er der mange muligheder at gøre det på. Gå ind og find gode danske madvarer her.

Kan jeg også dyrke andre interesser, selvom jeg er på international linje?

Selve oplevelsen af at gå på efterskole er meget speciel, derfor er kombinationen med at tage de internationale aspekter med ind i oplevelsen meget interessant. For her får eleven ikke bare oplevelsen af at få et fællesskab med andre, som også vil prøve efterskolelivet. Eleverne får en bedre forståelse af hvad der forgår ude i verden og ser og hører om andre kulturer. Udover at ville have meget med sprog og udlandet at gøre, vil der også være mange andre valgfag på linjerne. Derfor vil du ikke kun beskæftige dig med hvad der sker på de internationale linjer, men også prøve andet. Dette kunne være andre sportsgrene så som fodbold eller håndbold. Derved afveksler man meget og eleven får en helhedsoplevelse af hvordan efterskole livet er.

Vi er sikker på at du vil kunne få den helt rigtige efterskole følelse, selvom man er på en International efterskole. Alt hvad du oplever her, vil du kunne tage med dig i dit videre liv. Du vil nemlig komme stærkere ud efter et år på efterskole. Du vil nu have udviklet dig personligt, men også fagligt. Ikke mindst vil du have fået nye venner, som du forhåbentligt vil have hele livet.