Mental hårdt at gå på efterskole

Det kan være en ordentlig mundfuld at tage på efterskole, og det kan være svært for det mentale at slå over i at skulle være væk hjemmefra.
Derfor skal man være klar på at det ikke kun er en dans på roser at tage på efterskole. Hvis man gerne vil udfordre sig selv og sit sind, så vil et år på efterskole helt sikkert være et godt skridt mod modning.

Vi hører tit fra elever, at det er typisk den første måned, som er rigtig svær.
Her får eleverne en masse nye indtryk, og det er ikke nemt for alle at indtage alt det nye, som sker i deres liv. Samtidig er det svært komme væk fra sine trygge og vante rammer, hvor man har hjemme. Derfor er det vigtigt at give efterskole en ordentlig chance før man siger det ikke er noget for en. Typisk ser man at disse elever, som har det svært i starten, ender med at få det fedeste år og er kede af at det slutter.

Det som kan være svært for unge mennesker i denne alder, er at de bliver trukket væk fra vante rammer for en af de første gange i deres liv. Derfor kan det være svært lige at finde det nye sted behageligt.

Kan man få hjælp?

Hvis du har eller får det svært, er der mange muligheder for at få hjælp.
Du vil kunne få hjælp af skolen, som helt sikkert allerede har erfaring med disse problemer. Tit vil de i disse situationer sørge for at du får lov til at tage hjem hver weekend, eller andre ting, som kan øge din tryghed.
Hvis det til gengæld er noget andet, som skaber en uro, så er der også tilbud ude fra, som ville kunne hjælpe dig med diverse problemer. Her kan vi anbefale elever at bruge healper.dk/, som er et samlede univers, som gør det nemt at finde en psykolog, som matcher med hvilke problemer eller tanker man har.
Man kan bruge en psykolog til mange forskellige ting. Derfor er mentale udfordringer vigtigt at få taget hånd om i en tidlig alder. Dette gør at man kan få nogle værktøjer til at blive bedre til at løse disse problemer i fremtiden, og komme stærkere ud på den anden side.

Giv efterskole en chance, måske ændrer det alt

Tøv ikke med at prøve efterskole, måske er det meget federe og giver dig en meget større udvikling end du tror. Ved at tage chancen får du også påvirket din hjerne til at være mere omstillingsparat. Derved kan du forbedre din udvikling markant. Dette kan gøre at du kan ende med at blive mere udadvendt, energisk og måske systematisk.

Størstedelen af unge, som prøver efterskolelivet vil sige at de har udviklet sig meget. Dette er en udvikling, som både er personlig, men også fagligt.