Meget fritid og frihed på efterskole

På en efterskole kan der forekomme en masse fritid, denne fritid kan man slå ihjel med en masse aktiviteter. Dette afhænger af hvilken efterskole man befinder sig på. Heldigvis er der mange efterskoler, hvis ikke næsten alle, som har gymnastikhaller og alt hvad der indebære af muligheder for at lave mange forskellige fysiske aktiviteter.

Der er så mange muligheder at det næsten vil siges at være umuligt for eleverne at komme til at kede sig. Hvis man er til at konkurrere mod hinanden, så er der forskellige måder at gøre det på. Der er alt fra fodbold, badminton til andre former, så som PlayStation.

Mange elever på idrætsefterskoler bruger tit rigtig meget tid inde i springsalen. Her kan de dygtiggøre sig og forbedre deres spring. Mange vil opleve at de lærer hurtigt hvordan man lave forskellige saltomortaler og andet gymnastik, og derfor vil de gerne dygtiggøre sig endnu mere.

Efterskolerne i Danmark er efterhånden også ved at være fyldt op med trådløse højtalere. Flere og flere unge får anskaffet sig højtalere, som kan spille et helt værelse eller sågar en hel sportshal op. Derfor skal man være klar på at der sommetider vil være musik på store arealer af skolen på mange tidspunkter af døgnet.

Hvad laver man ellers af aktiviteter udenfor skolen?

Som teenager er man ikke springfyldt med energi døgnet rundt, derfor er der også masser af ting at lave, som gør man ikke skal være fysisk hele tiden. Efterskoler er rigtige gode til at have lavet rum, hvor de unge kan mødes i større eller mindre flokke. Her ligger de unge tit og slapper af, synge sange, lave sjove lege eller bare får sig en lille lur. Det er også muligt at se film sammen, hvor de kan få lov at slappe helt af og putte i store grupper.

Mange kan også godt lide at finde brætspillende frem. Her spiller de alverdens forskellige spil og konkurrencegenet kan godt ulme en lille smule. Efter at have smidt brikkerne efter hinanden i et hårrejsende omgang brætspil, er det altid godt at få lidt frisk luft.

Ligesom visse efterskoler har et morgenritual, hvor de unge skal ud at løbe eller gå, så er der også mange muligheder for at få frisk luft og se hvad der er nærliggende omkring efterskolen.

Som alle ved er der altid lækker mad i kantinen hver eneste dag på en efterskole. Men for unge teenagere er sulten større end nogensinde før, derfor vil der med højst sandsynlighed blive gået mange ture hen til nærmeste supermarked. Her vil der blive købt alt for sodavand til sunde snacks.

Dog er weekenderne, der hvor man har allermest fritid og mulighed for at prøve alle aktiviteterne på skolen. Det er forskelligt fra efterskole til efterskole, hvor mange elever som bliver på efterskolerne weekenderne over. Dette er dog helt specielt at blive, for her får man lov til at snakke med nogle af de andre unge, som man ikke snakker med til dagligt. Lærerne vil også være mere til stede, og du vil få et stærkt bånd til de undervisere som gerne vil hygge med jer.