Hvordan foregår undervisningen på efterskole?

På en efterskole vil du ligesom du har haft i folkeskolen følge et skema. Dette skema er grundstenene for hvordan din dagligdag vil forløbe. Formentlig ville du kigge på skemaet og tænke der godt nok er meget, og det ser ud til at være nogle lange dage, dog er dette kun grundet at der er tilføjet andet end skoleaktiviteter på dit skema. Dette betyder at dine dage vil se rigtig lange ud, men frygt ej, du vil stadig have masser af fritid til lave spas og løjer.

Du vil opleve at undervisningen er nogenlunde det samme, som hvis du gik i folkeskolen. Dog vil dit niveau af undervisningen være højere end det klassetrin du gik på før. Men du vil være tilknyttet en klasse, som det har været gennem folkeskoletiden. Denne klasse vil du følge i diverse fag, hvor i kun bliver adskilt når i skal til valgfag eller noget der omhandler jeres linjefag. For du kan sagtens komme i klasse med nogen, som ikke har samme linjefag som dig. Dette gør også at du nemmere komme til at kende flere end bare dem man har samme interesse med.

Undervisningen vil være ved tavlen, dog vil din underviser formentlig være noget anderledes end i din folkeskole. Mange af dine undervisere er nemlig også på dine linjefag eller valgfag, derfor vil du kunne opleve at få et helt andet bånd til dem, end du har haft til andre lærer, gennem tiden.

Hvilken form for undervisning er der på mine linjefag?

Hvis du har valgt at tage et linjefag, hvor du skal dygtiggøre dig indenfor et specielt felt, så vil du her få en lærer, som er ekspert på deres område.
Om du har valgt fiskeri eller en efterskole som underviser i sociale medier, vil du kunne få kvalificeret undervisning, som ville kunne gavne dig i fremtiden. Ved valg af sociale medier linjer, er det en god ide at kunne nogle ting før du starter på linjen. Her er der mange online kurser, som ville kunne hjælpe med at få dig på rette vej, så som Facebook kursus og andre kurser.

I kan godt komme ud for at skolen vil lave online undervisning. Dette er sket før, da coronakrisen har været allerværst. Her var eleverne sendt hjem fra efterskolen og fik deres undervisning over Microsoft Teams eller på Zoom. Her havde skolerne svært ved at lave de fysiske fag, men eleverne fik i stedet en plan over hvad de skulle lave derhjemme.

Hvis du har fag som er udenfor eller ikke er tilknyttet et klasselokale eller en tavle, vil du møde op på arealer, som læreren har givet jer. Dette kunne være til fodbold, hvor jeres undervisning vil foregå på banen.

Hvad hvis jeg er ordblind?

Hvis du er ordblind, er der masser af muligheder for at komme på efterskole. I takt med at flere finder ud af almindligheden af ordblindhed, er antallet af efterskoler med ordblindhed steget. Derfor er der også kommet efterskoler, som gør det muligt for dig at tage på efterskoler, hvor du samtidig kan få den hjælp du har brug for.