Hvordan er værelserne på en efterskole?

Har du gået og tænkt over hvordan det er at komme på efterskole og få forskellige roomies? Så vil vi prøve at udpensle hvordan det er at komme afsted og bo på værelse med nogle af dine kommende venner. For selvom man ser frem til at skulle bruge en masse timer på at lave fede aktiviteter, få undervisning og ellers bare hygge med sine venner. Så vil der også være mange timer, man kommer til at bruge på sit værelse når man skal lægge sig til at sove og måske bare vil tage en slapper.

Værelserne er meget forskellige. Man kan sagtens komme til at bo med en enkelt roomie, og derved bo i en køjeseng. Samtidig er der mulighed for at du kan komme på værelse op til 8 personer. Her vil det især være vigtigt, at man anerkender hinanden, og tager hensyn til hinandens behov.

Typisk vil der være et toilet tæt på jeres værelse, så man ikke skal bevæge sig alt for langt væk.

Hvad skal man være forberedt på, når man får en roomie?

Når man flytter sammen med en roomie, er det en smule som at flytte hjemmefra. Du kommer nu til at stå for et rum, samt en afdeling. Du kommer selv til at skulle gøre tingene rene og sørge for der er beboligt for dig selv og din eller dine roomies.

På mange efterskoler må man gerne tage nogle af sine egne møbler med, hvis der er plads til det. Det betyder at man derfor kan tage sin egen kontorstol med, hvis man sidder meget bedre i den. Samtidig vil du også skulle tage egen pude og dyne med. Derved kan du også selv få det til at passe med hvad du selv ønsker. Så hvis du bruger en tyngdedyne til voksne, så er der rig mulighed for det.

Dine personlige ejendele vil være på værelset og du vil dermed selv stå for at skulle passe på dine ting. Dette betyder også at man selv skal holde orden i sagerne. Derfor nytter det ikke noget at smide tøjet ud over hele gulvet, for det tror jeg ikke din roomie vil synes var superfedt. Så du skal være klar på at lave vanerne om, hjemme fra værelset.

Man skal for forbedret på at du vil bo sammen med et andet menneske. Dette betyder man nu skal til at tage hensyn til andre end sig selv. Dermed vil man nu skulle sørge for at man ikke larmer efter et vist tidspunkt og at man forudsætter nogle regler sammen med sin roomie. Når man starter på efterskole, er det en god ide at have lært nogle tricks af mor og far, når det omhandler rengøring og eventuelt hvordan man vasker sit tøj.

Vi er sikker på at et år på efterskole, hvor man får lov at være mere selvstændig, gør en mere moden og klar på at skulle på gymnasiet. Her vil det med at bo på værelse med andre også give dig meget indsigt i at vi alle er forskellige og har hver vores måde at gøre tingene på, så man bliver mere åbensindet.