Hvad er der af forskellige valgfag på en efterskole?

Når du starter på en efterskole, har du formentlig valgt et linjefag, som du kommer til at følge året rundt. Men på mange efterskoler, skal man også vælge et eller flere valgfag når man starter. Det fede ved valgfag er at man kan nå at prøve mange ting på et år, og finde andre hobbyer eller interesser. Der vil være valgfag man ikke vidste eksisterede, men også valgfag som er gengangere på mange efterskoler.

Hvilke valgfag findes der?

Der er rigtig mange valgfag at vælge imellem. Vi tror der findes over 300 forskellige valgfag på de danske efterskoler. Du kan prøve alt fra 2-10 forskellige valgfag på et år, og visse linjer er lavet på at man har valgfag som linje retning.

Da mange gerne vil prøve ting, som kunne ende med at blive en karrierevej, er efterskolerne begyndt at lave valgfag som understøtter dette.
Interessen for at kunne blive advokat er stigende og dette betyder at flere gerne vil lære om hvordan det er at være advokat. Her kan du ende med at skulle lave et testamente, eller lave rollespil omkring hvordan en retssal udspiller sig.

Kan man gå på en efterskole uden valgfag?

Du kan også vælge andre former for valgfag. Et af tidens helt store er kreativ/håndarbejde. Dette er et valgfag hvor elever får lov at udfolde sig med forskellige former for kreativ udfoldelse.

Der er visse efterskoler, som ikke understøtter valgfag. Her er linjefagene det primære fokuspunkt, samt undervisningen. Dog er det størstedelen af efterskoler der har valgfag på programmet.
Hvis man ikke ønsker et valgfag, eller vil fratages et valgfag, skal man snakke med skolen om dette er muligt.

Hvilke valgfag er de mest valgte?

Der er rigtig mange valgfag, som går igen på mange efterskoler. Så vidt så muligt vælger efterskolerne at have de valgfag, som er mest populærer for at tilgodese eleverne. De mest populære valgfag, vil være mange af de samme som linjefagene. Så hvis man ikke har valgt at gå fodboldlinjen, vil der med stor sandsynlighed være et fodbold valgfag. Dette betyder at man kan prøve mange af de ting man også holder af, men ikke er dit primære linjefag.
De mest populære valgfag vil være fodbold, håndbold, badminton, musik, håndværk, madkundskab, iværksætteri og mange andre.
Hvis man søger specifikke valgfag eller linjefag, kan man ringe ud til efterskolerne og forhøre sig om hvad de enkelte tilbyder.