Har dit barn problemer med hørelsen?

Mange unge med hørelses problemer, kan se det som et stort problem, ved tanken om at skulle starte på en efterskole. Dog er der massere af muligheder for at børn med forringet hørelse eller helt døv, kan få sig det fedeste år på efterskole.

Om man er til fodbold eller til outdoor aktiviteter, vil der stadig være muligheder for dig. Du vil være en af flokken, for alle har hver deres problemer, så hvorfor skulle du ikke være med?

Tilbud til unge med høretab

Der er mange efterskoler i Danmark, som tilbyder tilbud til unge med høretab. Dette gør at du ikke står, som den eneste og har problemer med hørelsen. Du vil nu også være i selskab af andre, som også har høreproblemer. Dette kan betyde at man møder mennesker, som du har noget helt specielt til fælles med. Du kan møde børn, som kun snakker tegnsprog, og måske ender du med at kunne snakke med dem.

Det er ikke et problem at have høreproblemer, hvis man gerne vil på efterskole. Det kan tværtimod ende med at du får det bedste skoleår, med en masse ligesindede.

Er du ikke sikker på om du høre godt nok?

Hvis du fornemmer at din hørelse måske ikke er helt, som den skal være, vil det være en god ide at få tjekket dine øre inden du tager et år på efterskole. Dette kan gøre du både får et bedre liv, men også får udryddet nogle af de barriere der kan opstå, når din hørelse svækker. Du kan få taget høreprøve flere forskellige steder. Du kan såmænd få besøg af en audiolog, som laver en høretest på dig.
Disse kan komme ud til dig, eller du kan besøge dem henne på hørecenteret.
Inden du får besøg, kan du gøre brug af andre online høreprøver, for at få en indikation af, hvor slemt det står til med din hørelse.

Hvad laver en elev med høretab?

En elev med høretab kommer til at opleve præcis det alle andre elever også oplever på et efterskoleophold. Du vil opleve det helt specielle sammenhold, man får ved at gå på en efterskole. Der vil også være muligheder for at dyrke dine interesser. Der er massere af linjeformer på efterskoler, hvor du kan få lov at dyrke din hobby mens du går i skole. Derfor er det ikke anderledes fra alle andre, selvom man har et problem. Du vil være en som alle andre.