En nat i naturen er en god nats søvn

Alle ved hvor vigtig vores søvn er for vores dagligdag. Sover du ikke nok, sover du ikke ordentlig, ligger du dårligt eller sveder du hele natten igennem. Søvnen er utroligt vigtig for dit velvære og hvordan din dag bliver. Søvnen er grundlaget, byggestenen for dagligdagens oplevelser, og som opremset over, er der utroligt mange ting der kan spolere din søvn.

Søvn i det fri

Specielt hvis den skal foregå i det fri. Mange efterskoleår indeholder en tur i det fri, måske endda en overlevelsestur, med nattesøvn under stjernerne. Der er sågar efterskoler og efterskole linjer der har udelivet og iscenesættelsen af en nat i naturen i fokus. Derfor er det også vigtigt, at din oplevelse om natten på skovbunden, på liggeunderlaget, i teltet er behagelig. Mange faktorer spiller ind når det kommer til den gode nats søvn i naturen, men noget af det vigtigste er dit udstyr. Vi har alle sammen hørt ordsproget “Man ligger som man har redt” men det er specielt sandt hvis du skal sove i minusgrader i den svenske natur eller på en rapsmark en brandvarm sommeraften i danmark.

Udstyret skal være i orden

Soveposen gør forskellen. Kan den holde til vind og vejr? Kan den holde kulden ude og varmen inde? Hvor meget vejer den i rygsækken? Hvor lang tid tager det at folde den ud og pakke den sammen? Hvor hurtigt tørre den? Må den komme i vaskemaskinen? Er den slidstærk og miljøvenlig? Det er ikke nemt at begive sig ud på at købe sig en holdbar, behagelig og slidstærk sovepose som skal holde et helt efterskole år (og gerne mange, mange år efter). Men der er altid hjælp at hente; mange efterskoler der har udelivet i fokus, har også dygtige og erfarne friluftsvejledere som kan hjælpe dig på dine indkøb. Derudover, er sider som friluft.dk fyldt med genialle og

Vi anbefaler

Informationsrige guides til køb af soveposer, liggeunderlag, og generelt frilufts udstyr.
Hvis du er på udkig efter en sovepose til dit efterskoleophold så se mere hos Friluft.dk eller
opsøg din friluftsvejleder og spørg dig til råds.

10

Gør ligesom 400+ elever og forældre og tilmeld dig vores nyhedsbrev