Efterskolelivet i det gæve Jylland

Efterskolelivet er bestemt ikke reserveret til hovedstadsborgeren; tværtimod. Fastlandet, det ofte omtalte “mørke” jylland, er propfyldt med kæmpe store efterskoleopleverlser. Der er alt at finde her på fastlandet: om du er til det lynhurtige efterskoleliv med jord under neglene ude i naturen, om du er til den fordybende oplevelse med faglig udvikling eller til den kreative, legende og udforskende efterskole oplevelse er der altid en efterskole i Jylland at finde. Eksempelvis den spritnye efterskole PLAY, som starter livet til august 2023; en eksamensfri efterskole, som tilbyder et helt fantastisk 10’ende klasses efterskoleår, i sprit nyt inventar.

Eller er du måske til den mere traditionelle efterskoleoplevelse, i gamle og historie fyldt bygninger og omgivelser, kan du tage en tur til Blidstrup efterskole på Mors: anbragt på en gammel herregård, med marker og smukke grønne omgivelser, med et kristent fundament og et klassisk efterskole grundlag.

Jylland er fyldt med alt fra gymnastikefterskoler der lever og ånder for fællesskabet i gymnastikken, til musikefterskoler der dyrker og gror det spirende musikliv. Efterskoler med

fokus på det bæredygtige landbrug. Skoler med linjer som snedker, smed, mekaniker og tømrer. Efterskoler med skisports professionelle ansat i undervisningsstillinger, som vejleder og guider eleverne til et liv fyldt med skisport. Heste efterskoler. Kristne, religiøse efterskoler. Videnskabsfaglige efterskoler. Efterskoler for elever med læsebesvær. Efterskoler med linjer i jagt og bueskydning. Der er alt at finde i jylland, og der er altid råd at finde, både på efterskolernes dag, hvor alle efterskolerne rundt om i jylland åbner deres døre for nysgerrige gæster, som ønsker at opleve den enkelte skoles kultur. Derudover, er der utallige artikler og blogindlæg at finde her på siden omkring de forskellige skoler, deres beliggenhed, deres fagudvalg, deres hjemmesider og deres kontaktinformationer.

Det er en fejl at tro, at efterskolelivet er bagud i det “mørke” jylland. Her er altid en fantastisk efterskole at finde, og der er helt sikkert også en plads til dig, hvis du ønsker dig den.