Dyrk alle former for sport på efterskole

Er du den sportsglade type, som elsker at få rørt dig. Du er næsten klar på alt hvad der kan komme af forskellige sportsgrene, du skal bare være med og tæve de andre?

Så er vi sikre på at du skal på efterskole. Netop typen som dig, der har en smule mere krudt i rumpen, end de fleste andre. Næsten alle efterskoler har linjer med sport. Så mulighederne er mange. Det kan være at du er typen, som gerne vil prøve flere forskellige ting, eller du måske bare gerne vil dygtiggøre dig i en enkelt sportsgren. Det er muligt at få opfyldt begge dele, for efterskolerne har forskellige sammensætninger, som gør at du netop kan få lov at prøve dig selv af og finde ud af, hvilken sport du synes bedst om.

Hvilke sportsgrene kan man prøve?

Du kan formentlig finde en efterskole, som har sportsgrene du slet ikke kender til. Derfor er det muligt næsten at prøve alle former for sportsgrene på efterskole. Dog er det ikke alle efterskoler, som tilbyder at sammensætte præcis de sportsgrene du ønsker. Men mulighederne er mange.

Hvis du gerne vil prøve mange ting af, så ville det være muligt at vælge en sportslinje. Her vil i komme til at prøve mange forskellige sportsgrene gennem året. I kan starte med volleyball og ende med at træne kampsport.

Man skal ikke være bange for at prøve nye sportsgrene. Det vil også være nyt for de andre, som starter på linjen. Derfor vil i alle have samme udgangspunkt når I begynder på noget nyt. Derfor kan man sagtens være god til den ene sport og være knap så god til en anden.

Kom i form på efterskolen

Det kan være at du aldrig helt har fundet en sportsgren, som du synes var superinteressant. Derfor er det stadig muligt at finde en, eller finde måde at dyrke motion på, som kan inspirere en.

Motion er vi i hverdagen for at vores hjerne kan fungere. Så hvis du ikke er topform nu, så kan du ende med at blive det, og blive en endnu bedre version af dig selv.

En undersøgelse fra 2019, viser at 8 ud af 10 unge bevæger sig for lidt, derfor kan du bryde dette mønster ved at give dig selv et år, som gør op med dette.

Når du kommer på en efterskole, vil der i mange tilfælde være indlagt sport i undervisning. Derved vil du få dyrket motion regelmæssigt. Når man dyrker motion regelmæssigt, og din krop ikke har været vant til at være i gang hver dag. Så vil du formentlig føle dig træt i kroppen de første mange uger, og falde hurtigt i søvn, da du har fået brugt en masse energi. Dette vil gå over, da din krop vil vænne sig til at være aktiv.
Når du dyrker meget motion er det vigtigt at få energi til den kropslige motor. Efterskolerne i dag har tilføjet mange sunde alternativer ind i kantinerne rundt omkring. Derfor vil det være muligt at spise sundt til hvert måltid, men også få gode og nærende mellemmåltider.