Cykellinje på efterskole

Danskerne er vilde med at komme på landevejene og trave i pedalerne. Derfor har efterskolerne rundt om i Danmark også fundet ud af, at flere og flere gerne vil på denne form for linje. Ligesom på mange af de andre linjer og valgfag er der dygtige undervisere, som kan hjælpe med at forbedre jeres performens, men også sørge for i har det sjovt.

Så du kan godt finde de hurtige solbriller frem, tage en god gel med i baglommen og begynde at cykle hen til din kommende efterskole, for det bliver et af dine bedste cykel år.

Linjerne med cykling er fordelt udover hele Danmark, så hvis du er interesseret i at gå på en af disse, kan du sagtens finde en uden at skulle transportere dig selv i flere timer. Selvom det havde været en god cykeltur.

Du vil lære tips og tricks til hvordan du kan forbedre din stil på cyklen, træde flere watt og hvordan man passer og plejer sin cykel helt korrekt, så den kan holde i mange år.

Hvilke former for cykling tilbyder efterskolerne?

Efterskolerne er blevet mere og mere bevidste om at der ikke kun findes landevejscykling. Derfor har mange af efterskolerne også oprettet linjer, hvor at eleverne kan komme til at prøve kræfter med mountainbike, BMX, men også sågar ethjulet cykel. Her vil eleverne også få en mere alsidig og alternativ træning. Dette kan betyde at de vil blande linjerne, så man både får trillet en masse på landevejene, men også får lov at flyve gennem skoven på sin mountainbike.

Dermed vil det formentlig kræve, at man selv har begge former for cykler når man starter på efterskolen. Man behøver ikke have anskaffet sig det dyreste grej man kan finde. Man er på efterskolen for at lære og øve sig, og derfor kan man sagtens køre på det som passer til ens niveau eller pengepung.

Du vil også skulle medbringe egne cykelsko og hjelm, her er det vigtigt at man muligvis har mere end et par, når regnen i Danmark træder ind.

Til gengæld vil efterskolen give jer et sæt cykeltøj, hvor efterskolens logo og navn er repræsenteret. Dette skal i bære det meste af tiden, når i er på cyklen. Dog vil det være en god ide at medbringe egne sæts også, da de mange træningspas kan gøre cykeltøjet en smule surt.

Tag cyklen med udenlands

Flere af cykellinjerne har arrangeret en rejse, med henblik på at få lov at cykle et sted i udlandet. Her kan du opleve at cykle på nogle af de mest barske bjerge i verden, så som Mont Ventoux og andre bjerge, som de cykler på i Tour De France og andre store cykelløb.

Du vil få en oplevelse med alle de andre, som også går på cykellinjen, og i ville kunne få lov at cykle sammen med nogle af jeres nye bedste cykelbuddies op af nogen af verdens vildeste bjerge.