5 tips og tricks til efterskolen

Når man gerne vil tage et år på efterskole, er der rigtig mange til man skal forholde sig til. Ikke nok med at pludseligt skal flytte hjemmefra i et år, så er der også mange andre aspekter som spiller ind.

Nu kommer du til at skulle bruge alt din tid med nye venner, og få en masse fede oplevelser.

Så det er godt at have styr på mange ting inden man tager afsted, så man ikke skal bruge tid på det, når den travle hverdag som efterskoleelev starter.

Vi har skrevet 5 råd, som vi selv gerne ville have haft, den gang vi startede på efterskole. Vi kunne finde på 20 mere, men dem har i tilgode til en anden gang.

Her kommer så 5 gode råd til dig, som snart skal på efterskole:

Billigt tøj

På efterskolen flyver man rundt og er meget aktiv, derfor sker det også at man kommer til at slide noget af sit dyre tøj op. Dette er overhovedet ikke nødvendigt.
Derfor kan det anbefales at købe noget billigt tøj, som kan bruges på efterskolen.

Snacks

I sine teenageår er man kornisk sulten. Selvom der bliver serveret mad i næsten alle døgnets timer, så kan det ikke altid stille din altid sultne mave. Derfor er det altid en god ide at have snacks på sit værelse. Dette kan være næsten alle former for snacks kan være gode at have på lager. Især nudler og snackbars er et hit hos de unge.

Hjemmefutter

Når man kommer ud på efterskolen, er det som regel et stort areal. Man kommer til at bruge mange timer indenfor, og går rundt på efterskolen. Derfor er det en god ide at have investeret i et par hjemmefutter, eller nogle gode klipklapper. Gulvet er ikke altid rent, da andre går med sko og der kan være koldt mange steder.

Ekstra træningstøj

På efterskolen får man tit udleveret et sæt træningstøj. Dette sæt bruger man meget når man befinder sig på efterskolen. Dog kan det være en god ide at medbringe ekstra træningstøj, da man som regel er fysisk aktiv minimum en gang om dagen. Derudover er det behageligt at gå rundt i.

En god deodorant

Når puberteten træder ind, kan armhullerne nogle gange godt begynde at lugte en smule af gnu. Derfor er det vigtigt at få deodoranter med på efterskolen. Dette er for at beskytte de andre elever og lærer mod den tunge duft. Det gælder især hvis man er på en idræts- eller sportsefterskole, hvor aktivitetsniveauet er højt.

Hvis du følger disse fem råd, får du en god start på efterskolen. Der er selvfølgelig mange andre tips og tricks, men dem finder man tit selv på den pågældende efterskole.

Det vigtigste tip af dem alle sammen er selvfølgelig at være optimistisk, have et stort smil på læben og være åben for alt det nye som kommer til at ske. Så vil alt andet flaske sig og du vil formentlig få et af de fedeste år i dit liv.

Har du selv andre tips til de nye elever, så skriv en mail til os.